Εμμηνόπαυση: Σεξ, Ευεξία & Rhino Gold Gel

Υπάρχει ο μύθος ότι επειδή περνάτε την εμμηνόπαυση, η σεξουαλική σας ζωή έχει τελειώσει, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει. Αν θέλετε να απολαύσετε την ευχαρίστηση που σας προσφέρει το σώμα σας, είτε μόνη σας είτε με σύντροφο, όλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν και μετά την εμμηνόπαυση.

Ενώ κάποιες από τις ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνετε το σεξ και το σώμα σας, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε μια ευτυχισμένη και ευχάριστη σεξουαλική ζωή που σας ταιριάζει.

Ο Ρόλος Του Rhino Gold Gel

Το Rhino Gold Gel είναι μια νέα φόρμουλα που είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική για τη βελτίωση της σεξουαλικής απόδοσης. Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη λίμπιντο, βελτιώνει την ποιότητα της στύσης και αυξάνει τον όγκο του σπέρματος.

Rhino Gold Gel

Το τζελ είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα φυσικών συστατικών που είναι εντελώς φυσικά, ασφαλή και αποτελεσματικά. Αυτό περιλαμβάνει L-Arginine, Maca Root Extracts, Muira Puama Extracts και Yohimbe Extracts.

Το Rhino Gold Gel έχει ελεγχθεί κλινικά για ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Επίσης, δοκιμάστηκε κλινικά προκειμένου να αποδείξει την ικανότητά του να βοηθά τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία ή χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης να αποκτήσουν ξανά στύση.

Εγκυμοσύνη Και Αντισύλληψη

Είναι ακόμα δυνατό να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια της περιεμμηνόπαυσης, οπότε, αν χρειαστεί, συνεχίστε να συζητάτε για την αντισύλληψη. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε υπόψη σας όσα αφορούν την γονιμότητα μετά την εμμηνόπαυση.

Εάν χρησιμοποιείτε μεθόδους διαφράγματος με τον σύντροφό σας, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικά, καθώς η λιγότερη λίπανση και η αραίωση των κολπικών τοιχωμάτων κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να σας καταστήσουν πιο ευάλωτες στη μόλυνση από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Κολπική Ξηρότητα, Δυσφορία Ή Πόνος

Εάν ο κόλπος σας γίνεται ξηρός, επώδυνος ή με φαγούρα λόγω της εμμηνόπαυσης, ο γενικός σας γιατρός μπορεί να σας συνταγογραφήσει θεραπεία με οιστρογόνα που τοποθετούνται απευθείας στον κόλπο σας ως πεσσάριο, κρέμα ή κολπικό δακτύλιο. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια παράλληλα με την HRT.

Η κρέμα οιστρογόνων θα αυξήσει την υγρασία και τη λίπανση στην επένδυση του κόλπου σας, καθιστώντας το περπάτημα, την άσκηση και το διεισδυτικό σεξ και πάλι πιο άνετα.

Το να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα και να πλένετε το αιδοίο σας μόνο με νερό θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του κόλπου σας.

Συνήθως θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε κολπικά οιστρογόνα, καθώς τα συμπτώματά σας είναι πιθανό να επιστρέψουν όταν σταματήσει η θεραπεία. Ωστόσο, οι παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε κολπικές ενυδατικές κρέμες ή λιπαντικά χωρίς συνταγή εκτός ή αντί των κολπικών οιστρογόνων. Σε αυτή την περίπτωση το Rhino Gold Gel μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί και σαν λιπαντικό, εκτός των άλλων.

Σεξουαλική Επιθυμία Ή «Λίμπιντο»

Όλες οι γυναίκες βιώνουν διαφορετικά την εμμηνόπαυση και πολλές γυναίκες βιώνουν αλλαγές στη σεξουαλική τους ζωή καθώς περνούν την εμμηνόπαυση. Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η εμμηνόπαυση επηρεάζει τη «libido» ή τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών.

Libido Μετά Την Εμμηνόπαυση

To Rhino Gold Gel μπορεί να απογειώσει την σεξουαλική ορμή ενός άνδρα, κάτι που έχει παρατηρηθεί σε έρευνες ότι μπορεί να παρασύρει και την σύντροφο του στον ίδιο ρυθμό και το σεξ να καταλήξει ως μια υπέροχη δραστηριότητα, όπως άλλωστε θα έπρεπε να είναι.

Ορισμένες γυναίκες μπορεί να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ επειδή δεν ανησυχούν πλέον για το τι σκέφτονται οι άλλοι και νιώθουν μια αίσθηση ελευθερίας καθώς μεγαλώνουν. Άλλες μπορεί να διαπιστώσουν ότι δεν αισθάνονται πλέον σεξουαλική επιθυμία ή ότι δεν θέλουν πλέον να κάνουν σεξ και αυτό μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικό κυρίως αν συνοδεύεται από προβλήματα με το σωματικό βάρος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην θέλετε να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Σε αυτούς μπορεί να περιλαμβάνονται:

  • Κολπική ξηρότητα και δυσφορία που κάνει το διεισδυτικό σεξ άβολο ή επώδυνο
  • Μειωμένη σεξουαλική ορμή λόγω της μείωσης των ορμονών
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις που επηρεάζουν τον ύπνο και την ενέργειά σας για σεξ
  • Συναισθηματικές αλλαγές που μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε πολύ αγχωμένη ή αναστατωμένη για σεξ

Όπως και με όλα τα άλλα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, είναι σημαντικό να ζητάτε συμβουλές όταν τις χρειάζεστε, καθώς υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για να σας βοηθήσουν. Μη φοβηθείτε να μιλήσετε με κάποιον στο ιατρείο του τοπικού σας γενικού ιατρού, καθώς υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ζωή σε σωστή τροχιά.

Στρες Και Άγχος

Εάν αισθάνεστε άγχος ή/και ανησυχία, τότε μπορεί να είναι δύσκολο να βιώσετε αισθήματα σεξουαλικής επιθυμίας. Ο εγκέφαλός σας δυσκολεύεται πραγματικά να επεξεργαστεί αυτά τα δύο διαφορετικά συναισθήματα ταυτόχρονα.

Η διαχείριση του άγχους μπορεί να βοηθήσει σε πολλά διαφορετικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αλλά θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει να κάνετε τη διαφορά σχετικά με τα συναισθήματά σας γύρω από το σεξ.

Συζητώντας Με Τον Σύντροφό Σας Για Το Σεξ

Αν έχετε σύντροφο, η επικοινωνία για το πώς αισθάνεστε για το σεξ μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι ένας καλός τρόπος να επεξεργαστείτε κάποιες από τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Σκεφτείτε το είδος της σεξουαλικής ζωής που θέλετε. Το να κάνετε σεξ επειδή αισθάνεστε ότι πρέπει να το κάνετε δεν είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια ικανοποιητική εμπειρία για εσάς ή για τους συντρόφους σας.

Μια ουσιαστική σεξουαλική ζωή δεν χρειάζεται να μοιάζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Το να εξερευνήσετε και να μάθετε τι αισθάνεστε απολαυστικό για εσάς αυτή τη στιγμή στη ζωή σας μπορεί να είναι διασκεδαστικό και να αποφασίσετε εσείς τι θέλετε να βιώσετε στο σώμα σας. Το να είστε απλώς στοργικοί μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να σας βοηθήσει να νιώσετε συνδεδεμένες με το σώμα σας και κοντά στον σύντροφό σας.