Μελέτη Δείχνει Επίπεδα Ρύπων Στο Μητρικό Γάλα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο φαγητό στον κόσμο για τα μωρά. Δυστυχώς, το μητρικό γάλα του σήμερα δεν είναι το ίδιο με το μητρικό γάλα πριν από τριάντα χρόνια. Μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαίωσε προηγούμενα ευρήματα ότι το αμερικανικό μητρικό γάλα περιέχει υψηλά επίπεδα τοξικών χημικών ουσιών που ονομάζονται πολυβρωμιωμένοι διφαινυλεστέρες (PBDEs), μεταξύ άλλων τοξικών ρύπων όπως τα PCB και οι διοξίνες.

Η μελέτη διεξήχθη από μια περιβαλλοντική ομάδα που ονομάζεται Northwest Environment Watch. Το γάλα από 40 γυναίκες που θηλάζουν στην Ουάσιγκτον, το Όρεγκον, τη Βρετανική Κολομβία και τη Μοντάνα αναλύθηκαν για PBDE.

Μητέρα που θηλάζει

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα PDBE υπάρχουν στο γάλα όλων των γυναικών που κυμαίνονται από 6 έως 321 μέρη ανά δισεκατομμύριο (ppb) με 50 ppb ως το μέσο επίπεδο. Αυτοί οι αριθμοί είναι υψηλοί σε σύγκριση με το μητρικό γάλα στη Σουηδία και την Ιαπωνία όπου οι ρύποι στο μητρικό γάλα είναι γενικά κάτω από 3 ppb.

Τα επίπεδα αυτών των χημικών είναι αρκετά υψηλά για να προκαλέσουν αντιδράσεις τοξικότητας σε εργαστηριακά ποντίκια στα οποία τα PBDE μπορούν να προκαλέσουν παραγωγικά προβλήματα και καρκίνους και να βλάψουν το νευρικό σύστημα.

Στην Ευρώπη, δύο από τους τρεις τύπους PBDE έχουν απαγορευτεί και ο τρίτος θα απαγορευτεί σύντομα. Στις ΗΠΑ, αυτοί οι ρύποι δεν έχουν τραβήξει αρκετή προσοχή για να εξετάσουν τυχόν προστατευτικά μέτρα.

Τα PBDE, χημικά και τοξικολογικά όπως τα PCB που μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια προβλήματα υγείας, χρησιμοποιούνται γενικά ως επιβραδυντικά φλόγας σε οικιακά προϊόντα όπως έπιπλα, καταναλωτικά ηλεκτρονικά και χαλιά.

Μελέτες διαπίστωσαν πριν από πολύ καιρό ότι η σκόνη που αναρροφάται μέσα σε υπολογιστές περιέχει ένα επίπεδο PBDE που μπορεί να φτάσει έως και 300 μέρη ανά εκατομμύριο. Μελέτες διαπίστωσαν επίσης ότι πολλά τρόφιμα είναι μολυσμένα με PBDE. Οι θήκες των ηλεκτρονικών ειδών οικιακής χρήσης μπορούν επίσης να μεταφέρουν αρκετά PBDE. Τα PBDE είναι πανταχού παρόντα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτούς τους ρύπους.

Ωστόσο, οι γιατροί συνιστούν στα μωρά να τρέφονται μητρικό γάλα για τουλάχιστον ένα έτος ή περισσότερο, εάν το επιθυμούν η μητέρα ή το μωρό λόγω των τεράστιων οφελών για την υγεία από την καλύτερη παιδική τροφή.

Η γονιμότητα μετά τα 40 είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις γυναίκες σήμερα. Αυτό το άρθρο προσφέρει μερικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση.

Ακριβώς επειδή δεν είστε πλέον γόνιμοι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε ακόμα οικογένεια. Απλώς χρειάζεται περισσότερη δουλειά και προγραμματισμός από την πλευρά σας για να είστε σίγουρες ότι μπορείτε ακόμα να συλλάβετε.

Αφήστε ένα Σχόλιο