Γονιμότητα Μετά Τα Σαράντα – Βότανα Που Μπορούν Να Βοηθήσουν

Τα πιο γόνιμα χρόνια της ζωής μιας γυναίκας είναι αυτά μεταξύ 18 και 28 ετών. Ακόμα και στα μέσα της τριακονταετίας, είναι συνήθως αρκετά εύκολο να συλλάβετε και να πραγματοποιήσετε μια εγκυμοσύνη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών οι ορμόνες που ελέγχουν την ωορρηξία, ενισχύουν τη σύλληψη και εξασφαλίζουν μια υγιή εγκυμοσύνη παράγονται συνήθως εύκολα και σε γενναιόδωρες ποσότητες. Και οι επιζήμιες επιλογές του τρόπου ζωής δεν είχαν δεκαετίες επανάληψης για να δημιουργήσουν χρόνια προβλήματα, ιδιαίτερα αν δεν χρησιμοποιούνται σύγχρονες επιλογές φροντίδας περιόδου όπως το Menstrual Cup.

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι μετά την εμμηνόπαυση το σεξ θα αποτελεί πλέον μια μακρινή ανάμνηση. Αυτό δεν είναι αλήθεια, τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άνδρες. Διαβάστε το άρθρο μας: Εμμηνόπαυση: Σεξ, Ευεξία & Rhino Gold Gel.

Όμως όλο και περισσότερες γυναίκες περιμένουν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας των τριάντα, τις αρχές των σαράντα, ακόμη και τα τέλη των σαράντα, για να κάνουν παιδιά. Είναι άραγε πολύ αργά; Μήπως αυτές είναι γραφτό να έχουν εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου; Θα έχουν αυτά τα παιδιά περισσότερες γενετικές ανωμαλίες;

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα – και σε άλλα παρόμοια όπως αυτά που αφορούν την χρήση βοηθημάτων για σεξ μετά την εμμηνόπαυση- είναι «όχι!» για τις σοφές γυναίκες που επιστρατεύουν τη βοήθεια των πράσινων συμμάχων για να αυξήσουν τη γονιμότητα, να εξασφαλίσουν τη σύλληψη, να αποτρέψουν τις γενετικές ανωμαλίες και να προωθήσουν μια υγιή εγκυμοσύνη και έναν εύκολο τοκετό.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτό το περιεχόμενο δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τη συμβατική ιατρική θεραπεία. Οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται και όλα τα βότανα που παρατίθενται δεν προορίζονται για τη διάγνωση, θεραπεία, θεραπεία ή πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας, πάθησης ή συμπτώματος. Οι προσωπικές οδηγίες και η χρήση θα πρέπει να παρέχονται από έναν κλινικό βοτανολόγο ή άλλο εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας με μια συγκεκριμένη φόρμουλα για εσάς. Όλο το υλικό που περιέχεται στο παρόν παρέχεται μόνο για σκοπούς γενικής πληροφόρησης και δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή ή διαβούλευση. Επικοινωνήστε με έναν αξιόπιστο επαγγελματία υγείας εάν χρειάζεστε ιατρική φροντίδα. Ασκήστε αυτοδυναμία αναζητώντας μια δεύτερη γνώμη.

Αύξηση Της Γονιμότητας- Διασφάλιση Της Σύλληψης

Αυξήστε τις πιθανότητες σύλληψης με διαλογισμό. Η καλλιέργεια μιας ήρεμης στάσης, όπως είναι φυσικό, ενισχύει τη γονιμότητα. Ακόμη και το να αφιερώσετε ένα ήσυχο πεντάλεπτο μόνο για εσάς, απαλλαγμένο από κάθε ευθύνη, μπορεί να φέρει μεγάλα αποτελέσματα, αν το κάνετε αρκετά συχνά.

Χρησιμοποιήστε τη σεληνιακή αντισύλληψη για να χρονομετρήσετε την ωορρηξία σας, ώστε να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες σύλληψης. Είναι εντάξει να κάνετε σεξ τις εβδομάδες πριν από την ωορρηξία, ειδικά αν το σεξ επικεντρώνεται στη γυναίκα και στον οργασμό της, αλλά κρατήστε τις καλύτερες προσπάθειές σας για εκείνες τις τρεις νύχτες που το «φεγγάρι» σας είναι γεμάτο και φωτεινό και έτοιμο να ξεφαντώσει.

Ο οργασμός από την πλευρά του αρσενικού είναι απαραίτητος για τη γονιμοποίηση. Ο οργασμός της γυναίκας αυξάνει όντως την πιθανότητα σύλληψης. Οι γυναίκες που βιώνουν οργασμό μετά τον σύντροφό τους (έως και 40 λεπτά μετά την εκσπερμάτιση του) έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες.

Το κόκκινο τριφύλλι είναι η καλύτερη θεραπεία για τις γυναίκες άνω των σαράντα ετών που θέλουν να συλλάβουν αλλά δεν μπορούν – ακόμη και αν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που δεν μπορούν να συλλάβουν, όπως φραγμένες σάλπιγγες, διαβήτης, κύστεις ωοθηκών, εσωτερικές ουλές ή ενδομητρίωση. Υπάρχουν πολλές συγκινητικές ιστορίες επιτυχίας που θα μπορούσα να μοιραστώ σχετικά με το κόκκινο τριφύλλι! Αρκεί όμως να πω ότι η κατανάλωση 2-4 φλιτζανιών από το έγχυμα των αποξηραμένων ανθέων (ούτε βάμμα, ούτε τσάι, ούτε χάπια θα λειτουργήσουν για αυτή την εφαρμογή) φαίνεται να κάνει θαύματα για τη γονιμότητα, ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

Πρόληψη Των Γενετικών Ανωμαλιών

Η ενίσχυση της διατροφικής σας κατάστασης καθιστά τις γενετικές ανωμαλίες λιγότερο ανησυχητικές. Οι γυναίκες που πίνουν 2-4 φλιτζάνια έγχυμα τσουκνίδας καθημερινά και τρώνε μαγειρεμένα φυλλώδη λαχανικά καθώς και σαλάτες με μαρούλι παίρνουν το άφθονο φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο και άλλα μέταλλα που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός υγιούς μωρού. (Τα βάμματα, τα χάπια και τα τσάγια περιέχουν ελάχιστα ή καθόλου από αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά).

Η βιταμίνη Ε είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θρεπτικό συστατικό για τη γονιμότητα μετά τα σαράντα και την απαλλαγή από γενετικές ανωμαλίες. Το φρεσκοαλεσμένο αλεύρι σίτου, τα ψυχρής έκθλιψης έλαια και τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι όλες καλές πηγές βιταμίνης Ε, όπως και το έγχυμα τσουκνίδας και τα περισσότερα μαγειρεμένα φύκια, όπως τα φύκια. Το επίπεδο της βιταμίνης Ε του άνδρα έχει εξίσου, αν όχι περισσότερο, επίδραση στην ελευθερία από γενετικές ανωμαλίες, όπως και το επίπεδο της βιταμίνης Ε της γυναίκας.

Αποφύγετε τη ζέστη και οι δύο. Οι καυτές μπανιέρες, ακόμη και το παρατεταμένο μούλιασμα σε ένα ζεστό μπάνιο, μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή (έως και αρκετούς μήνες) στειρότητα σε ορισμένους άνδρες. Στις γυναίκες, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το πρώιμο έμβρυο και να προκαλέσει αποβολή ή γενετικές ανωμαλίες.

Αποφύγετε τα ναρκωτικά, και οι δύο σας, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ, του καπνού, του καφέ, καθώς και τα μη συνταγογραφούμενα και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα (εκτός από αυτά που χρειάζεστε οπωσδήποτε). Το συκώτι σας πρέπει να είναι δυνατό, το ίδιο και τα νεφρά σας, ώστε να μπορέσετε να συλλάβετε και να κυοφορήσετε ένα παιδί.

 • Αντί για αλκοόλ, το οποίο βλάπτει το συκώτι, πίνετε αφεψήματα βοτάνων ή κρασί ή μπύρα χωρίς αλκοόλ.
 • Αντί για τον καπνό, ο οποίος μπορεί να συμβάλει σε γενετικές ανωμαλίες και χαμηλό βάρος γέννησης, δοκιμάστε να καπνίσετε λίγη αποξηραμένη μέντα ή, ακόμα καλύτερα, πηγαίνετε μια βόλτα.
 • Αντί για καφέ, ο οποίος αποτελεί πρόκληση για τα νεφρά, μπορείτε να πίνετε πράσινο ή μαύρο τσάι ή να δοκιμάσετε υποκατάστατα του καφέ, ειδικά αυτό που παρασκευάζεται με ρίζες πικραλίδας.
 • Αντί για φάρμακα για την ανακούφιση από τους καθημερινούς πόνους, χρησιμοποιήστε αντ’ αυτού τις ήπιες φυτικές θεραπείες αυτού του άρθρου.

Συναισθηματικά Ζητήματα

Η αμφιθυμία για την εγκυμοσύνη και τη γονεϊκότητα είναι φυσιολογική και φυσική. Όσο όμως μεγαλώνει μια γυναίκα, τόσο πιο περίπλοκα μπορεί να είναι τα συναισθήματά της σχετικά με αυτό. Προσθέστε στο δοχείο της συναισθηματικής της σούπας ισχυρές απόψεις από την οικογένεια και τους φίλους της, συγκεχυμένες πληροφορίες που διαδίδονται από τα δημοφιλή μέσα ενημέρωσης και φοβιστικές δηλώσεις από “χρήσιμους” επαγγελματίες υγείας, και αυτό το δοχείο κινδυνεύει να ξεχειλίσει. Εδώ λοιπόν, μερικές σοφές γυναικείες συμβουλές για να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας εν μέσω φανερής και κρυφής σύγχυσης.

Σε αντίθεση με την τρέχουσα άποψη, το να κάνετε παιδιά στα σαράντα σας είναι συνηθισμένο και κοινό παγκοσμίως. Η Βίβλος αναφέρει αρκετές γυναίκες που κάνουν παιδιά στα πενήντα τους. Αυτό που είναι ασυνήθιστο και μοναδικό για την εποχή μας είναι η απόκτηση του πρώτου παιδιού στα σαράντα. Οι μητέρες, οι μητέρες, οι μητέρες των μητέρων μας έκαναν το πέμπτο ή το όγδοο ή το δέκατο παιδί τους όταν ήταν στα σαράντα τους, όχι το πρώτο τους. Αν οι άνθρωποι σας λένε ότι αυτό δεν γίνεται, κλείστε τα μάτια σας και επικαλεστείτε το πνεύμα της προ-προ-προ-προ-προγιαγιάς σας, και μετά χαμογελάστε και πείτε τους ότι σας φαίνεται εντελώς συνηθισμένο.

Τα επίπεδα ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να προκαλέσουν πολλές αλλαγές στο σώμα, και εδώ είναι μια αλλαγή που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά – αυτά τα ενοχλητικά σπυράκια που την συνοδεύουν. Εάν είστε έγκυος ή έχετε γεννήσει πρόσφατα, τότε ξέρετε πόσο απογοητευτικό μπορεί να είναι να έχετε συνεχώς ξεσπάσματα.

Μια απάντηση σε αυτό το πρόβλημα είναι να δραστηριοποιηθείτε προληπτικά σχετικά με τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας και να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε το σώμα και το δέρμα σας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το δέρμα μας αισθάνεται και φαίνεται καλύτερα όταν έχουμε έναν υγιή δερματικό φραγμό. Για αυτόν τον λόγο, οι άνθρωποι αναζητούν πάντα την καλύτερη κρέμα κατά των ρυτίδων. Σας παρουσιάζουμε την απόλυτη κρέμα ρυτίδων που λειτουργεί πραγματικά! Αυτή η κρέμα κατά των ρυτίδων είναι κατασκευασμένη με φυσικά συστατικά και είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος. Έχει δοκιμαστεί κλινικά για να δείξει εκπληκτικά αποτελέσματα σε μόλις 3 εβδομάδες!

Νιώθετε Ένταση Και Αγωνία Σχετικά Με Την Επιλογή Ή Την Άρνηση Της Μητρότητας;

Το βάμμα του μητρικού κουταλιού είναι το αγαπημένο μου ηρεμιστικό. Μια δόση 10-20 σταγόνων βοηθάει να καθαρίσει το μυαλό σας, χαλαρώνει την ένταση και σας βοηθάει να διακρίνετε τον καλύτερο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε.

Οι θεραπείες λουλουδιών Bach υπερέχουν ως βοηθητικά μέσα όταν αισθάνεστε συναισθηματικά καταβεβλημένοι. Δοκιμάστε:

 • Aspen όταν αισθάνεστε ανήσυχοι, ανήσυχοι ή φοβάστε το άγνωστο.
 • Mimulus όταν ασχολείστε με έναν συγκεκριμένο φόβο.
 • Elm όταν αισθάνεστε καταβεβλημένοι ή ανεπαρκείς.
 • Red Chestnut όταν φοβάστε ή ανησυχείτε για το μωρό που θα αποκτήσετε.
 • Rock Rose όταν τρέμετε, τρέμετε ή κλαίτε από άγχος ή φόβο.

Το τακτικό απαλό μασάζ ή οι θεραπείες Ρέικι όχι μόνο σας βοηθούν να ηρεμήσετε την αγωνία σας, αλλά σας καθοδηγούν επίσης στη δημιουργία ενός ισχυρού κέντρου που αντιστέκεται στο να το σπρώχνουν οι γνώμες των άλλων. Το μασάζ και/ή το Ρέικι βοηθούν επίσης στην προετοιμασία του νου/σώματός σας για μια υγιή εγκυμοσύνη και έναν ασφαλή τοκετό.

Ειδικοί Σύμμαχοι Για Έγκυες Γυναίκες Άνω Των Σαράντα Ετών

Το πιο σημαντικό βότανο για τις έγκυες γυναίκες άνω των σαράντα είναι το σύμφυτο (Symphytum uplandica hybrids). Τα φύλλα του ώριμου φυτού περιέχουν άφθονα συστατικά ευεργετικά για τη μητέρα και το μωρό, συμπεριλαμβανομένων γενναιόδωρων ποσοτήτων μετάλλων, αλαντοΐνης, πρωτεϊνών και πολλών βιταμινών. Τα μέταλλα στο σύμφυτο συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος- ο αναπτυσσόμενος εγκέφαλος του εμβρύου χρησιμοποιεί τις πρωτεΐνες. Και η αλαντοΐνη βοηθά τους ιστούς της μητέρας να γίνουν ελαστικοί και ελαστικοί.

Γονιμότητα Μετά Τα Σαράντα Βότανα

Η γήρανση μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη δυσκαμψία και ευθραυστότητα στα οστά και τους μυς, καθιστώντας την εγκυμοσύνη πιο επίπονη και επώδυνη, τον τοκετό πιο αργό και δύσκολο και τον τραυματισμό πιο πιθανό κατά τη διάρκεια του τοκετού. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης, οι οποίες βοηθούν στη μαλάκυνση και χαλάρωση των ιστών της λεκάνης, μπορεί να μην παράγονται σε επαρκείς ποσότητες. Το Comfrey έρχεται να σας σώσει! Το Comfrey δημιουργεί εύκαμπτους και ισχυρούς ιστούς σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στις επιφάνειες των βλεννογόνων (συμπεριλαμβανομένων των εντέρων, της μήτρας, της ουροδόχου κύστης και του κόλπου), στα οστά, στους συνδέσμους και τους τένοντες και στο δέρμα.

Η τακτική χρήση του αφεψήματος των φύλλων, τουλάχιστον ένα τέταρτο την εβδομάδα, προάγει έναν ασφαλή τοκετό με:

 1. Ενίσχυση των μυών της μήτρας και προετοιμασία τους για να λειτουργούν εύκολα και καλά
 2. Ενίσχυση των ιστών του περινέου ώστε να γίνονται ανθεκτικοί στο σχίσιμο
 3. Ενδυνάμωση των συνδέσμων της μήτρας ώστε η μήτρα να μην προπέσει
 4. Ενίσχυση της ουροδόχου κύστης και αύξηση της αντίστασης σε βακτηριακές λοιμώξεις
 5. Ενίσχυση του κόλπου και συμβολή στην προώθηση ενός περιβάλλοντος εχθρικού προς τη μόλυνση
 6. Παροχή εύκολα αφομοιώσιμων ανόργανων συστατικών για την πρόληψη της εκλαμψίας και άλλων επιπλοκών
 7. Υποστήριξη στα οστά της λεκάνης να κάμπτονται και να ανοίγουν κατά τη διάρκεια του τοκετού
 8. Αύξηση του σιδήρου στο αίμα και έτσι πρόληψη της αιμορραγίας μετά τον τοκετό.

Συλλέγω τους ανθοφόρους μίσχους όταν είναι πλήρως σχηματισμένοι- και προσέχω να χρησιμοποιώ το καλλιεργημένο κωμοχλόιο κήπου, το οποίο αναπτύσσεται πολύ ψηλά και έχει μωβ, ροζ και γαλαζωπά άνθη. Αποφεύγω το άγριο σύμφυτο, το οποίο παραμένει μάλλον μικρό ακόμη και όταν ανθίζει και έχει κρεμ, λευκά ή κιτρινωπά άνθη.

Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι το σύμφυτο δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν ότι το σύμφυτο δεν είναι καθόλου ασφαλές να χρησιμοποιείται εσωτερικά. Εγώ διαφωνώ. Οι ρίζες του σύμφυτου περιέχουν ενώσεις που είναι καλύτερο να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (όπως και όλα τα μέρη του άγριου φυτού). Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώ σπάνια τη ρίζα του σύμφυτου λόγω της πιθανότητας συμφόρησης του ήπατος και προειδοποιώ έντονα όσους είχαν ηπατίτιδα, χημειοθεραπεία ή προβλήματα με το αλκοόλ να αποφεύγουν αυστηρά τη ρίζα του σύμφυτου. Ωστόσο, ακόμη και αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ωφεληθούν από τη χρήση αφεψημάτων από φύλλα σύμφυτου.

Ένας άλλος σημαντικός φυτικός σύμμαχος για τις γυναίκες άνω των σαράντα που επιθυμούν παιδί είναι το αγνό δέντρο (Vitex agnus-castii). Χρησιμοποιείται στην Αφρική και σε μέρη της Ευρώπης εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια για να αποθαρρύνει την ανδρική λίμπιντο. Στις γυναίκες, τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι τα αντίθετα! Μπορεί επίσης να είναι ένα μέσο ενίσχυσης της γονιμότητας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το αγνό δέντρο είναι ενισχυτικό τονωτικό για την υπόφυση, τον κύριο αδένα ελέγχου του ενδοκρινικού συστήματος. Η καθημερινή χρήση του βάμματος των μούρων (1 σταγονόμετρο/1 ml 2-3 φορές την ημέρα) είχε αποδειχθεί ότι αυξάνει την προγεστερόνη – την ορμόνη της εγκυμοσύνης – και την ωχρινοτρόπο ορμόνη – η οποία προάγει τη σύλληψη. Επειδή μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της προλακτίνης, το αγριοτριανταφυλλιά καλό είναι να διακόπτεται κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

Το Dong quai (Angelica sinensis) δεν συνιστάται για γυναίκες άνω των σαράντα ετών. Σε γενικές γραμμές, αυτό το βότανο προάγει τη ροή του αίματος στη μήτρα και τους γύρω ιστούς. Αυτό μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη ινομυωμάτων και να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας μετά τον τοκετό. Το τζίντζερ είναι ένα καλύτερο τονωτικό που ζεσταίνει- το μητρικό βότανο είναι καλύτερο στην ανακούφιση του πόνου- και το βατόμουρο είναι καλύτερο στην προετοιμασία της μήτρας για τον τοκετό.

Σωματικό Βάρος Και Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσική διαδικασία που επηρεάζει τις γυναίκες στις δεκαετίες 40, 50 και 60. Αυτή η φάση χαρακτηρίζεται από ακανόνιστη έμμηνο ρύση, απώλεια οστικής μάζας και μυϊκής δύναμης, κόπωση και εναλλαγές της διάθεσης.

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες έχουν μια πολύ καλή ιδέα για το τι πρέπει να κάνουν όταν πρόκειται για τη διαχείριση βάρους κατά την εμμηνόπαυση, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν επίσης να ληφθούν υπόψη. Για παράδειγμα, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα, επειδή ορισμένα από αυτά μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Τα συμπληρώματα για τη διαχείριση βάρους έχουν σχεδιαστεί με συγκεκριμένους στόχους κατά νου, όπως ο αυξημένος μεταβολισμός ή η μειωμένη όρεξη. Λειτουργούν επίσης με διάφορα θρεπτικά συστατικά, όπως σκόνες πρωτεΐνης ή σέικ για όσους αισθάνονται ότι η όρεξή τους έχει μειωθεί επίσης.