Η Πρόληψη Της Εγκυμοσύνης Προλαμβάνει Την Ακμή

Τώρα θα μου πείτε τί δουλειά έχει το κύπελλο περιόδου που παρουσιάζω, με τα όσα πρόκειται να διαβάσετε! Αν βρείτε το κοινό σημείο, θα χαρώ να αφήσετε ένα σχόλιο και να ανοίξουμε κουβέντα!

Θεραπεία ακμής

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα αντισυλληπτικά χάπια είναι σχεδόν 100% αποτελεσματικά στην πρόληψη της εγκυμοσύνης. Αλλά τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων προσφέρουν και πολλά άλλα ιατρικά οφέλη. Ένα από τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τα αντισυλληπτικά χάπια είναι η πρόληψη και η μείωση των εξάρσεων της ακμής.

Ορισμένα χάπια ελέγχου των γεννήσεων χαμηλής δόσης έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για χρήση στη θεραπεία της ακμής στις γυναίκες. Δύο είδη αντισυλληπτικών χαπιών που έχουν εγκριθεί για θεραπεία ακμής στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το Ortho Tri-Cyclen και η γενική νοργεστιμάτη / αιθινυλ οιστραδιόλη. Στον Καναδά, ο συνδυασμός οξικής κυπροτερόνης και αιθινυλοιστραδιόλης έχει εγκριθεί για χρήση ως θεραπεία ακμής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας μελέτης, τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων χαμηλής δόσης που περιέχουν λεβονοργεστρέλη ήταν επίσης αποτελεσματικά στη μείωση της εμφάνισης των εξάρσεων της ακμής. Το Alesse είναι το εμπορικό σήμα ενός χαπιού αντισύλληψης που περιέχει λεβονοργεστρέλη.

Το εάν πρέπει να πάρετε αντισυλληπτικά χάπια ως φάρμακο για την ακμή είναι μια προσωπική απόφαση που πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας. Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν είναι κατάλληλα για όλες τις γυναίκες, ειδικά για γυναίκες με συγκεκριμένες ιατρικές κληρονομιές, φυσικές τάσεις, συνήθειες τρόπου ζωής ή προβλήματα υγείας.

Πώς Λειτουργούν Τα Αντισυλληπτικά Χάπια Για Τον Έλεγχο Ή Τη Μείωση Των Εξάρσεων Της Ακμής;

Τα γυναικεία σώματα παράγουν ανδρογόνο, μια ανδρική ορμόνη που σχετίζεται με την παραγωγή λαδιού στο δέρμα. Η ποσότητα του ανδρογόνου που παράγεται είναι γενικά στο υψηλότερο της λίγο πριν από την έναρξη της εμμήνου ρύσεως. Η ιατρική έρευνα έχει δείξει ότι τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων χαμηλής δόσης έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ποσότητας ανδρογόνων στο σώμα. Μείωση της περίσσειας ανδρογόνων σημαίνει μείωση της παραγόμενης ποσότητας λαδιού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των εξάρσεων ακμής.

Τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων χαμηλής δόσης λειτουργούν ιδιαίτερα καλά ως θεραπεία για εξάρσεις ακμής όταν συνδυάζονται με άλλες θεραπείες ακμής, όπως τοπικά αντιβακτηριακά καθαριστικά δέρματος ή εφαρμογές. Τα κορίτσια και οι γυναίκες που πάσχουν από εξάρσεις ακμής πρέπει να θυμούνται να λαμβάνουν γενικά μέτρα για να διατηρούν το δέρμα τους καθαρό και απαλλαγμένο από τη συσσώρευση βρωμιάς και μακιγιάζ. Καμία θεραπεία για ακμή, συμπεριλαμβανομένων των αντισυλληπτικών χαπιών, δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνη της.

Αφού έλαβαν χάπια ελέγχου των γεννήσεων χαμηλής δόσης, πολλά κορίτσια και γυναίκες ανέφεραν σημαντική μείωση στην ποσότητα των εξάρσεων ακμής που αντιμετωπίζουν και μια αξιοσημείωτη συνολική βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος τους. Ενώ η επιθυμία για καθαρότερο δέρμα μπορεί να είναι ισχυρή για πολλά κορίτσια και γυναίκες, η απόφαση για λήψη αντισυλληπτικών χαπιών δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφριά. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη προσεκτικά πριν ξεκινήσετε μια συνταγή ελέγχου των γεννήσεων.

Υπάρχουν Διάφοροι Ιατρικοί Κίνδυνοι Που Συνδέονται Με Τη Λήψη Χαπιών Ελέγχου Των Γεννήσεων

Τα αντισυλληπτικά χάπια αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής, θρόμβων αίματος και καρκίνου του μαστού. Αυτοί οι κίνδυνοι αυξάνονται εάν είστε καπνιστής. Υπάρχουν επίσης άλλες πιθανές παρενέργειες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως κολπική αιμορραγία (εκτός από την εμμηνόρροια), κατακράτηση υγρών, αύξηση βάρους, ναυτία, πονοκεφάλους, αλλαγή στον εμμηνορροϊκό κύκλο και αλλαγές στη διάθεση.

Τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων έχουν συσχετιστεί με πολλά θετικά ιατρικά αποτελέσματα, ωστόσο, όπως η πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών και της μήτρας.

Εάν προσπαθείτε να αποφασίσετε εάν θα ξεκινήσετε μια συνταγή ελέγχου των γεννήσεων για τη θεραπεία της ακμής, την πρόληψη της εγκυμοσύνης ή και τα δύο, θα πρέπει να γνωρίζετε τους κινδύνους και τα οφέλη που σχετίζονται με τα αντισυλληπτικά χάπια.

Αφήστε ένα Σχόλιο