Πώς Μπορεί Να Σχετίζεται Ο Θηλασμός Και Η Ενδομητρίωση

Οι γυναίκες ταΐζουν τα παιδιά τους με αυτόν τον τρόπο από την αρχή, και φυσικά είναι φύσεις που προορίζονται για φαγητό, επομένως η καλύτερη τροφή για το παιδί σας. Η απόφαση να θηλάσετε εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και κάθε γυναίκα πρέπει να αποφασίσει, είναι μια ατομική επιλογή που πρέπει να πάρετε όσο έχετε αφήσει το κυπελλάκι περιόδου σας στο ντουλάπι.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μια μητέρα θα αποφασίσει να μην θηλάσει, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης, π.χ. ηπατίτιδας ή HIV, αυτό μπορεί να μεταδοθεί στο μωρό μέσω του μητρικού γάλακτος ή εάν η μητέρα λαμβάνει μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή για μια ασθένεια, σε αυτήν την περίπτωση συνιστάται να τροφοδοτείτε με μπουκάλι αντ ‘αυτού. Μερικές μητέρες δεν μπορούν να παράγουν αρκετό γάλα και άλλες απλώς δεν τους αρέσει καθόλου η ιδέα, έτσι κι αλλιώς είναι προσωπική απόφαση.

Στη δεκαετία του ’40 και του ’50 ήταν πολύ μοντέρνο να θηλάζετε και οι μητέρες ενθαρρύνθηκαν να θηλάζουν με μπουκάλι. Είναι μια διαφορετική ιστορία τώρα με την κοινωνία μας που έχει συνείδηση ​​της υγείας μας, όλο και περισσότερες μητέρες αποφασίζουν ότι για αυτούς και το στήθος του βρέφους τους είναι καλύτερο.

Ο Θηλασμός Ωφελεί Όχι Μόνο Το Παιδί Αλλά Και Τη Μητέρα

Είναι η φυσική τροφή του μωρού και χωνεύεται εύκολα περιορίζοντας τα προβλήματα στο στομάχι και τον άνεμο προκαλώντας πόνο και δυσφορία στο μωρό. Παρέχει επίσης αντισώματα που μειώνουν τους κινδύνους γαστρεντερικών λοιμώξεων, λοιμώξεων ούρων, λοιμώξεων στο στήθος και το αυτί, δυσκολίες στην αναπνοή συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, του διαβήτη, του εκζέματος και της παιδικής παχυσαρκίας.

Υπάρχουν επίσης πολλά οφέλη για τη μητέρα για το θηλασμό, συμπεριλαμβανομένου ενός στενού μητρικού δεσμού μεταξύ εσάς και του μωρού σας, μειωμένος κίνδυνος καρκίνου του μαστού, καρκίνου των ωοθηκών και οστεοπόρωσης. Ο θηλασμός βοηθά επίσης τη μήτρα να συρρικνωθεί στο κανονικό της μέγεθος πολύ πιο γρήγορα από ό, τι εάν δεν θηλάζετε.

(Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να συλλάβουν μετά την ηλικία των 35 ετών λόγω πολλών παραγόντων. Οι λόγοι για αυτό ξεπερνούν απλώς το γερασμένο σώμα της γυναίκας, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στο αναπαραγωγικό σύστημα που συμβαίνουν με την ηλικία και άλλους βιολογικούς παράγοντες.)

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι όταν θηλάζετε δεν είναι ασφαλές να πάρετε το συνδυασμένο χάπι, αλλά μπορείτε να πάρετε το μίνι χάπι για αυτή τη διάρκεια, αυτό φυσικά διαλύει τον μύθο ότι δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια του θηλασμού που σίγουρα μπορείτε.

Μια άλλη θετική σημείωση είναι ότι ο θηλασμός βοηθά στην απώλεια των αποθεμάτων λίπους του σώματος που αποθηκεύτηκαν ως προετοιμασία για το θηλασμό, αυτό θα επιταχύνει την απώλεια του βάρους της εγκυμοσύνης.

Αν και έχετε κατά νου ότι η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής με καθημερινές βιταμίνες και μέταλλα είναι θεμελιώδης για την παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας για το μωρό σας, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για δίαιτες συντριβής.

Μία από τις μεγάλες ανησυχίες για τις μητέρες κατά το θηλασμό είναι ότι δεν είναι σίγουροι για τις ποσότητες τροφής που καταναλώνει το μωρό, μόλις το μωρό θηλάσει καλά και αυτός ή αυτή έχει βρεγμένες και βρώμικες πάνες, βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά. Η μαία σας ή ίσως οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορούν να βοηθήσουν και να σας συμβουλεύσουν όταν περνάτε από αυτές τις ανήσυχες λίγες εβδομάδες θηλασμού, υπάρχουν επίσης ομάδες υποστήριξης θηλασμού στις οποίες μπορείτε να πάτε και να μιλήσετε σε άλλες μητέρες με τα ίδια προβλήματα ή ανησυχίες με εσάς.

Μια άλλη ανησυχία για τις μητέρες είναι ο θηλασμός στο κοινό, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εντάξει με το θηλασμό μπροστά από φίλους και οικογένεια, αλλά η σκέψη του θηλασμού στο κοινό τις καθιστά λίγο νευρικές. Μην το αφήσετε να σας αποβάλει, εάν εσείς και το μωρό σας αισθάνεστε άνετα με αυτό που έχει σημασία. Υπάρχει πάντα ένα ξεχωριστό τραπέζι στο οποίο μπορείτε να καθίσετε σε ένα εστιατόριο και ή στο τρένο και υπάρχει πάντα η επιλογή να προγραμματίσετε τις εξορμήσεις σας γύρω από τους χρόνους τροφοδοσίας για να το αποφύγετε εντελώς.

Όταν αποφασίσετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να απογαλακτίσετε το μωρό σας σε μπουκάλια και να πάρετε κάποια ρουτίνα πίσω στη ζωή σας, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θα εκφράσετε το γάλα σας ή θα χρησιμοποιήσετε τη φόρμουλα.

Η έκφραση λέγεται ότι είναι μια δύσκολη και δύσκολη εργασία που απαιτεί λίγο χρόνο και ασθενείς, ωστόσο εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κατάστημα μητρικού γάλακτος και να το παγώσετε σε ειδικά προσαρμοσμένες σακούλες κατάψυξης. Το μητρικό γάλα μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες στον καταψύκτη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε πιο ευέλικτοι με το χρόνο σας και το μωρό σας παίρνει όλη την καλοσύνη του μητρικού γάλακτος.

Αν και πολλές γυναίκες θέλουν πραγματικά τα στήθη τους πίσω και να αισθάνονται ότι είναι το σώμα τους για άλλη μια φορά, έτσι πηγαίνουν με τη φόρμουλα. Η τροφοδοσία μπουκαλιών με χρήση φόρμουλας δεν είναι κακή ιδέα, καθώς μπορείτε να σταματήσετε να ανησυχείτε για αυτά τα ενοχλητικά υγρά μπαλώματα και να επιστρέψετε ξανά στα σουτιέν σας πολύ μικρότερου μεγέθους.

Δεν θέλουν ή μπορούν να θηλάσουν όλες οι γυναίκες, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το δοκιμάσετε. Είναι μια υπέροχη εμπειρία συγκόλλησης τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί που παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία, εξαιρετικά ανταμοιβή για όλους.

Η Ενδομητρίωση Μπορεί Να Απομακρυνθεί Κατά Τη Διάρκεια Του Θηλασμού

Η ενδομητρίωση είναι μια ασθένεια κατά την οποία το υλικό που σχηματίζεται στη μήτρα της γυναίκας βρίσκεται αλλού στο σώμα της. Δεδομένου ότι πρέπει να βρεθεί μόνο στη μήτρα, αυτό προκαλεί σημαντικά προβλήματα, δηλαδή τη στειρότητα, αλλά και υπερβολικές ποσότητες πόνου στην περιοχή της πυέλου και αλλού. Δυστυχώς, οι ακριβείς αιτίες αυτής της ασθένειας είναι άγνωστες αυτήν τη στιγμή, αν και γιατροί και επιστήμονες πιστεύουν ότι έχει να κάνει με την υπερβολική παραγωγή οιστρογόνων.

Μια άλλη θεωρία που θέτει αφορά την οπισθοδρομική ροή της εμμηνόρροιας, ωστόσο, δεδομένου ότι ενενήντα τοις εκατό των γυναικών βιώνουν αυτό το φαινόμενο και δεν λαμβάνουν ενδομητρίωση, είναι πιθανώς μια ασαφής θεωρία. Ο θηλασμός και η ενδομητρίωση δεν φαίνεται να έχουν κακές επιπτώσεις, στην πραγματικότητα το αντίθετο συχνά ισχύει. Ο θηλασμός και η ενδομητρίωση μπορεί να είναι ένας καλός συνδυασμός επειδή η γυναίκα θα σταματήσει να βιώνει την ανεπιθύμητη ενέργεια που είναι συχνή στην ασθένεια.

Για παράδειγμα, εάν μια γυναίκα με ενδομητρίωση καταφέρει να μείνει έγκυος, μπορεί να μην νιώσει τους συνηθισμένους πόνους στην πλάτη, τον εμμηνορροϊκό πόνο ή τον πόνο στα ούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ενώ θηλάζει, τα αποτελέσματα μπορεί να εξαφανιστούν επίσης. Ωστόσο, όταν δεν είναι πλέον έγκυος και δεν θηλάζει πλέον, τα συνήθη συμπτώματά της συνήθως θα επιστρέψουν πλήρως. Αυτό συμβαίνει επειδή ο θηλασμός προκαλεί προσωρινά ορμονικές αλλαγές που, για μια φορά, είναι πραγματικά χρήσιμες για την ευημερία της μητέρας.

Μόλις τελειώσετε με την εγκυμοσύνη σας και δεν επιθυμείτε πλέον να συλλάβετε, ορισμένοι τύποι αντισυλληπτικών χαπιών μπορεί να ανακουφίσουν τους πόνους και τους πόνους, αλλά είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον γιατρό σας OB GYN με οποιαδήποτε και όλες τις ερωτήσεις που έχετε σχετικά με αυτό. Αυτός ή αυτή θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει καλύτερα τη σωστή πορεία δράσης.

Πώς Να Βρείτε Ένα Καλό Σουτιέν Θηλασμού

Εάν επιλέξετε να θηλάσετε αφού αποκτήσετε το μωρό σας ένα πράγμα που θα χρειαστείτε είναι οι κατάλληλοι σουτιέν θηλασμού. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν προσπαθείτε να βρείτε ένα καλό σουτιέν θηλασμού.

Όπως γνωρίζουν οι περισσότερες γυναίκες που είχαν παιδιά, τα στήθη σας έχουν τουλάχιστον ένα μέγεθος κύπελλο μεγαλύτερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμα κι αν θηλάζετε, μετά τη γέννηση του μωρού, τα στήθη σας θα πέσουν κάτω. 

Για να τοποθετήσετε σωστά το σουτιέν σας, κάντε τα εξής:

  1. Μετρήστε ψηλά πάνω από τα χέρια σας πάνω από το στήθος για να προσδιορίσετε το μέγεθος του σουτιέν. 
  2. Στη συνέχεια, στρογγυλοποιήστε τη μέτρησή σας στον επόμενο ζυγό αριθμό. 
  3. Στη συνέχεια θα μετρήσετε το πληρέστερο σημείο του στήθους σας. 
  4. Αφαιρέστε αυτόν τον αριθμό από τον πρώτο αριθμό που λάβατε. 
  5. Εάν η διαφορά είναι 2 “είστε κύπελλο Β, 3” είστε κύπελλο C, 4 “είστε κύπελλο D και ούτω καθεξής.

Πάνω απ ‘όλα το σουτιέν σας πρέπει να είναι άνετο. Σε αυτό το σημείο η τοποθέτηση του σουτιέν θηλασμού δεν αφορά απαραίτητα την εμφάνιση. Αν και υπάρχει μια ποικιλία από κομψά σουτιέν θηλασμού για να διαλέξετε. Η ευκολία είναι επίσης ένα άλλο ζήτημα που οι περισσότερες γυναίκες λαμβάνουν υπόψη όταν επιλέγουν ένα σουτιέν θηλασμού.

Για άνεση οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν βαμβάκι για τα σουτιέν τους. Μερικοί γιατροί συστήνουν να μην χρησιμοποιούν στηθόδεσμο, επειδή είναι γνωστό ότι φράζουν τους αγωγούς γάλακτος. Πολλές γυναίκες έχουν διαπιστώσει ότι προτιμούν τα κάτω σουτιέν και δεν είχαν προβλήματα μαζί τους. Επιλέξτε ένα σουτιέν που μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε με το ένα χέρι, γιατί αυτό θα κάνετε πολλά.

Αφήστε ένα Σχόλιο